top of page
42.jpg

 

"Hør! Hvornår kommer det lille bibliotek ud igen? Jeg trænger til at læse noget jeg ikke havde regnet med" kaldte en ældre herre indover hækken en dag coronaen var på sit højeste. Det Lille Bibliotek var ikke kommet ud, for jeg kunne ikke regne ud hvordan det hele spillede sammen med pandemien. De store biblioteker i hele landet var jo lukket for udlån, og sprit blev hamstret i litervis. Siden har netop dén formulering siddet i mig "Jeg trænger til at læse noget jeg ikke havde regnet med". Som et eventyr man faldt over på vejen. Et eventyr man fik foræret - og som man kan forære videre når man selv er færdig med det.

Det Lille Bibliotek finder du på Lucienhøj mellem Alléskovvej og Pipstorn Skov ved Faaborg. Her kan du "låne" bøger i hobevis - også uden lånerkort. På Biblioteket finder du både klassikere, letlæste, faglitteratur, børnebøger, ungdomsbøger, fantasy, kogebøger, romaner og alt hvad vi ellers er færdige med at læse, alle os på og omkring Lussehøjen. Vi bestræber os på at have Biblioteket ude så meget af året det kan lade sig gøre, men vind og vejr gør at skabene ikke holder meget mere en 2-3 sæsoner, så skulle du tilfældigvis have et skab stående der er egnet til bogskab, tager vi gladeligt imod donationer.

Det Lille Bibliotek er til og for alle. Når du "låner" en bog fra Biblioteket er ideen at du samtidig sætter en bog selv, til glæde og fornøjelse for andre lånere. Men skulle du komme forbi Biblioteket uden en bog at sætte, går det nok at "låne" en bog alligevel.

bottom of page