Kvinder i Historien

Rosa Luxemburg

Rosa Luxemburg

(1871-1919) Polsk-tysk socialistisk politisk tænker, der i starten af det 20. århundrede kritiserede den reformisme, det tyske socialdemokrati var slået ind på. I 1919 stod Luxemburg sammen med bl.a. Karl Liebknecht og Franz Mehring og gruppen Spartakisterne bag den socialistiske novemberrevolution, der kostede hende livet.

Ingeborg Wung Sung

Ingeborg Wung Sung

(1883-1962) født Danielsen. Mistede i 1907 sit danske statsborgerskab da hun giftede sig med kinesiske San Wung Sung. Oldemor til forfatteren Jesper Wung Sung, som også har skrevet romanen "En anden gren" om Ingeborg og San.

Ada Lovelace

Ada Lovelace

(1815-1852) Britisk videnskabskvinde, hovedsageligt kendt for sit arbejde med at beskrive opfinderen Charles Babbages mekaniske computer.

Riborg Voigt

Riborg Voigt

(1806-1883) Da Riborg Voigt døde fandt man i hendes chatol de digte H. C. Andersen havde skrevet til hende, sammen med en buket og et fotografi af Andersen. Hun var allerede lovet væk da hun modtog et frieri fra forfatteren, og hendes svar bar Andersen i en skindpung på sit bryst til sin død. Da blev det brændt. Og Riborg blev gift med sin trolovede.