Kvinder i Kunsten

Malene Klint

Malene Klint

Sydfynsk maler særligt kendt for sine malede fugle på gamle søkort. Klint maler også olie på lærred. Klint er aktivt udstillende i hele landet. Denne dukke er solgt.

Hoda Hadadi

Hoda Hadadi

Iransk digter, illustrator og børnebogsforfatter. Hun er en af Irans mest anerkendte børnebogsillustratorer og har vundet flere internationale priser for sit arbejde.

Frida Kahlo

Frida Kahlo

(1907-1954) Mexicansk maler. 55 af hendes 143 malerier er selvportrætter der indeholder en personlig symbolik med grafiske, anatomiske referencer. Kahlo var inspireret af den indfødte mexicanske kultur, som hun illustrerede med lyse farver, med en blanding af realisme og symbolisme. Denne dukke er solgt.

Sarah Glerup

Sarah Glerup

(1985) dansk tegneserieforfatter. Forfatteren bag Det Sarahkastiske Hjørne. Nomineret til PingPrisen for bedste danske nettegneserie i 2014. Denne dukke er solgt

Zenia Johnsen

Zenia Johnsen

(1975) dansk kunster og forfatter. Står bl.a. bag værkerne Fuglealfabetet påbegyndt i 2015, og Insekter fra 2021. Denne dukke er solgt

Dea Trier Mørch

Dea Trier Mørch

(1941-2001) Som 16-årig blev Trier Mørch optaget på Kunstakademiet. 3 år senere tog hun sin afgangseksamen og i 1976 debuterede hun med romanen "Vinterbørn", illustreret af Trier Mørchs egne litografier. Både hendes litografier og tekster er gennemsyret af hendes stærke socialistiske engagement. Trier Mørch var med til at starte kunstnerfællesskabet "Røde Mor", og har modtaget en række priser bl.a. De Gyldne Laurbær i 1977.

Maren Uthaug

Maren Uthaug

(1972) Uthaug er dansk-bosiddende halvt samisk halvt norsk forfatter og tegner. Startede i 2009 "Marens Blog", og i 2013 vandt hun Politikens Tegneseriekonkurrence og fik efterfølgende striben "Ellers går det godt". Hendes tegneserie "Ting, jeg gjorde" fra 2012 blev nomineret til Pingprisen for Bedste Danske Debut.

Rupi Kaur

Rupi Kaur

(1992) Med et fotoessay, en visuel poesi, af gennemblødninger udfordrede Kaur menstruationstabuet over SoMe. Kaur er både digter og illustrator og har bl.a. illustreret sine egne digtsamlinger.

Christiane Hector

Christiane Hector

(1981) dansk forfatter, performer, dramaturg, illustrator og papirklipkunstner, der står bag de poetiske papirklipbøger "Mormor" og "Morfar".

Shekufe Tadayoni Heiberg

Shekufe Tadayoni Heiberg

(1987) dansk-iransk forfatter, forlægger og illustrator. Har bla illustreret egne værker udgivet på eget forlag Forlaget Uro.

Maren Uthaug

Maren Uthaug

(1972) Uthaug er dansk-bosiddende halvt samisk halvt norsk forfatter og tegner. I 2009 startede Uthaug "Marens Blog" og i 2013 vandt hun Politikens Tegneseriekonkurrence og begyndte at udgive striben "Ellers går det godt". Uthaug blev nomineret til Pingprisen for Bedste Danske Debut for sin tegneserie "Ting, jeg gjorde" fra 2012.

Tove Jansson

Tove Jansson

(1914-2001) Finlandssvensk forfatter, maler og tegner. Uddannet maler og tegner, arbejdede som illustrator og illustrerede bl.a. historierne om Mumitroldende, som hun også skrev.