MagiLaboratoriets forfatterdukker: dukkeserien "Kvinder i Litteraturen" er en sammensmeltning af min akademiske baggrund som litterat, min stærke feministiske overbevisning og mit intense ønske om at få lov at gemme mig i mit eget lille værksted. Det er litteraturformidling i nye klæder, det er håndgribelig her-story, det er feministisk aktivisme, det er et oprør på flere planer.

 

"Kvinder i Litteraturen" vokser stødt. Forfatterdukker kan bestilles til dig personligt. Deres primære funktion er dog at komme på udstilling. Det være sig på biblioteker, kulturcentre, hos boghandlere, på forlag, eller museer. Tøv ikke med at kontakte MagiLaboratoriet, hvis du har den helt rigtige montre eller et særligt vindue til mine dukker.

 

"Kvinder i Litteraturen"! Forfatterdukker kan bestilles til private  ligesom det er muligt at bestille Forfatterdukker for kulturinstitutioner. Forfatterdukker er håndbroderede. De måler ca. 35 cm og har fyld Oeko-tex.

 

Ønsker du at eje din egen forfatterdukke eller skal en gruppe forfattere pryde jeres bibliotek, kan bestillingen laves ved at sende mig en mail: magilaboratoriet@outlook.dk

I forbindelse med udstilling af MagiLaboratoriets dukker "Kvinder i Litteraturen", en feministisk aktivistisk og litteraturformidlende udstilling, er det muligt at booke forfattere gennem MagiLaboratoriet. Det er muligt at arrangere alt lige fra Oplæsninger fra både kendte og mindre kendte forfattere, Arrangementer om fx børnelitteratur, iransk litteratur, oversættelse eller skabe et større forløb mellem gymnasier og forfattere. Det er også muligt at afholde arrangementer med bl.a. mikroforlag og selvudgivere. Det afhænger udelukkende af jeres ønsker og økonomi. Jeg står for at sammensætte et hold af forfattere, oversættere og/eller forlæggere. 

Vi skaber et ærligt, sårbart og inkluderende rum, hvor vi hylder litteratur skrevet af kvinder. Vi samtaler om vigtigheden af dette rum, og om at være skrivende kvinde og hvorfor der fortsat er behov for at sætte ekstra spot på det.

Udstillingskalender for "Kvinder i Litteraturen".

2017

1/11-30/11: Faaborg Bibliotek

2018

1/1-31/1: Broby Bibliotek

1/4-15/5: Haahrs Skole, Svendborg

22/5-31/5: Litteraturfestival på Birkerød Bibliotek

6/8-30/8: Christianshavn Bibliotek

1/9-30/9: Hammel Bibliotek

1/10-22/10: "ORD" - kampagne fra Danmarks Biblioteksforening, Hjørring Bibliotekerne

1/11-31/11: Valby Bibliotek

2019

22.-23. februar: "Vild med ORD", Godsbanen Aarhus

25/2-13/3: Ishøj Bibliotek "Kvindernes Internationale Kampdag"

15/3-30/4: Åby Bibliotek i forbindelse med udstillingen "Kvinder og Litteratur".

1/5-31/5: Odder Bibliotek

8/8-31/8: Litteraturhuset Svendborg

9/9-9/10: Frederikssund Bibliotek i forbindelse  Bibliotekernes Læse Festival "ORD over FJORD".

12/10-4/11: Herning Bibliotek

2020

8/2: Det Fynske Bogtræf