Ingeborg og San


Hvem er Ingeborg og San? Spørger den syvårige, mens jeg syr.

Kan du huske historien om Lillefinger? Det ved jeg hun kan, for den rumsterer stadig i hende en gang imellem. Ham, der skrev Lillefinger er Ingeborg og Sans oldebarn.

Hun nikker: fortæl mig om dem.

Og så fortæller jeg om San, der bliver udstillet i Tivoli fordi han er kineser, om Ingeborg, der mister sin familie og sit statsborgerskab fordi hun elsker San. Så snakker vi om hvordan det var for 100 år siden - vi snakker om, om det er anderledes i dag. Er det? Ingeborg og San er en historie om Danmark, jeg ville ønske det ikke føltes som om de er en fortælling om danskerne, men det er netop den tanke der slår mig mens jeg syr og lytter til lydbogsudgaven af Jesper Wung-Sungs "En Anden Gren" . Ingeborg og Sans historie er hjerteskærende, men som kvinde er det især portrættet af Ingeborg, der rør mig. Ingeborg åh Ingeborg, der ser sig selv som frygtsom og forkert, men som lever så modigt og stædigt. I❤️Ingeborg


Ord fra Opfinderen
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
  • White YouTube Icon
  • RSS Clean