Vi skal tale om sorg


Da Kvinde Kend Din Krop udkom i 2013 var det uden afsnittet om incest. Jeg blev hyret af Arbejderen til at lave en anmeldelse af bogen og da jeg opdagede det manglende afsnit, kontaktede jeg forfatterne bag. Jeg fik at vide, at det var skippet fordi incest “hører til barnelivet - ikke kvindelivet”. I maj for 11 år siden besluttede store S og jeg, at vi gerne ville have børn. 1 graviditet udenfor livmoderen, 1 levendefødt barn, 1 dødfødsel og minimum 8 aborter senere har vi i dag fået at vide, at jeg er 100% steril på min højre æggeleder og næsten (altså 2 ud af 11) steril på venstre. “Det skyldes højst sandsynlig en “stille” klamydia infektion”, sagde gynækologen. Jeg humpede derfra, men midt på gaden i Odense forsvandt jorden under mig. Jeg er blevet testet for klamydia flere gange i løbet af de sidste 11 år. For det første. Problemet har været der de sidste 11 år. For det andet. Det betyder, at hvis det er en ubehandlet klamydia infektion, så er den et følge af et overgreb. Fra min far, hans slæng, eller min exkæreste. Gaven der bliver ved at give, fristes man til at sige. Overgrebet, der bliver ved at ske. I dag har jeg for første gang mærket vreden og afskyen mod min far så voldsomt, at jeg sagde højt: jeg slår ham ihjel. Det gør jeg ikke. Men jeg slår det ihjel han gav mig: en neverending skyldfølelse. Skyld i en størrelsesorden der er svær at beskrive for mennesker, der ikke selv lever med den. Jeg kan ikke være sikker på min krop er ødelagt af klamydia, jeg kan ikke være sikker på jeg har haft det. Men det faktum, at muligheden er der, at den endda er rigtig god for, at jeg har haft det som barn er: ! I dag raser jeg over, at jeg skal slås med regionen om fortsat at få tilskud (!) til min psykolog. I 2013 bad forfatterne bag Kvinde Kend Din Krop mig skrive afsnittet om incest og overgreb til www.kvindekenddinkrop.dk . Sols første ord var “nej!” (udråbstegnet var tydeligt), jeg siger om Ulv, at han er #stillefødtmenikkestille , deres mama er #offermenoverlever 💪#viskaltaleomsorg #viskaltaleomovergreb #detherermitoprør #imaycrybutigetshitdone #incest #voldtægt #senfølger


Ord fra Opfinderen
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
  • White YouTube Icon
  • RSS Clean