Stines mormor


Stines mormor, Asta Eleonora, døde af leukæmi i 1959 da Stines mor og Stines moster var bare 4 og 7 år gamle. Vi taler om døden som om den findes i een uigenkaldelig udgave. Som om det er det. Men hvis jeg siger: du kan dø på mange måder, tror jeg udmærket du kan følge den tanke uden at tro, at jeg udelukkende taler om den fysiske død. Asta Eleonora døde af leukæmi i 1959. Hendes døtre var bare 4 og 7 år gamle. I dag bærer hendes barnedatter Stine hendes sorte velourkjole og skriver mails til dukkemageren med sætninger som “selv for mig, der aldrig har mødt hende, betyder hun meget”. I dag har Asta Eleonora, der døde af leukæmi i 1959, en oldeunge på 4 måneder ved navn Asta Eleonora. Asta Eleonora, der døde af leukæmi i 1959, bæres fortsat af dem hun elskede så højt, at hendes kærlighed strækker sig tværs gennem døden og stråler gennem generationer hvis udspring er hende. Man kan dø på mange måder og det er tydeligt at Asta Eleonoras alt for tidlige død i 1959 har efterladt en stor sorg. Men sorg er ikke død. Sorgen er direkte knyttet til kærlighed. Der er mange måder at dø på, men der er mange måder at blive - selvom man mangler.


Ord fra Opfinderen
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
  • White YouTube Icon
  • RSS Clean