Sara Ahmed


Ved læsningen af “Feminist Killjoy” blev jeg voldsomt bevidst om, at regelsættet har været det samme for mig i mit brud med min incestuøse og voldelige opvækst, som det er for en feminist killjoy. Sikkert for killjoys i alle afskygninger, forestiller jeg mig. Sara Ahmed er pakistansk-britisk forfatter og professor med et skarpt fokus på feministisk teori, queer, kritisk race teori og postkolonialisme. I 2016 opsagde Ahmed sin stilling ved Goldsmiths University efter universitetet fejlede i at håndtere påstande om seksuelle overgreb. Ahmed praktiserer hvad hun prædiker, det gør hendes tekster til manifester. I dukkeudgave kan Ahmed ses på Christianshavns Bibliotek resten af august og på Hammel Bibliotek hele september i MagiLaboratoriets udstilling “Kvinder i Litteraturen”.


Ord fra Opfinderen
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
  • White YouTube Icon
  • RSS Clean