Den Ny Nobelpriskomité


Med en komité der ikke just har vist sig at besidde hverken kærlighed eller viden om litteratur udenfor et meget snævert felt (som vi overordnet kan kalde “den hvide mand”) og som vi sidste år troede havde fejlet totalt ved at tildele en (hvid mandlig) sangskriver prisen, men som i år har formået at toppe ved slet ikke at uddele prisen overhovedet, er det godt at vide at andre komiteer træder til. Komiteer med reel litterær viden, samfundsforståelse og med et nyt regelsæt for uddelingen. Således skriver komiteen selv: I denne Nobelkomite uddeler vi også prisen til både afdøde og kvindelige forfattere. Ja, du læste rigtigt. Dette vil ændre udseendet af nobelprismodtagere betragteligt for fremtiden - endda helt uden at gå på kompromis med litteraturen selv. I søndags valgte komiteen med @miarahr som talskvinde, at uddele Nobelprisen i Litteratur 2018 til: Ursula K. Le Guin. Med begrundelsen: “Prisen gives for hendes særlige evne til at bruge forskellige genrer i sin samfundskritik. Særligt fremhæves The Dispossessed og Akaciefrøenes forfatter for henholdsvis en medrivende og mangestrenget fortælling og et ganske enkelt billede i et på samme tid videnskabeligt og poetisk sprog”.


Ord fra Opfinderen
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
  • White YouTube Icon
  • RSS Clean