Tovedarling


Tovedarling klar til jul! Jeg har valgt at sy #toveditlevsen i #sortsamvittighed s udtryk fordi den første Tove-bog jeg læste var #jegvilleværeenkeogjegvilleværedigter . Tove var ikke uproblematisk, nogle gange bryder jeg mig decideret ikke om hende, men det hun var, som er afsindigt svært for kvinder at få lov at være uanset tid, var menneskelig. Med fejl og brister og mørkesider. Det giver så utrolig meget mening at hive kvindelige forfattere fra “førhen” ind på scenen set med vores nutidsøjne, for mange af de kvindelige forfattere skrev tekster der er ligeså gyldige i dag. Ikke fordi de var forud for deres tid, men fordi de beskrev livet uden at tage særligt hensyn til andet end netop det: beskrivelsen af væren. Tiden var en anden, en smule, men at være menneske, at tvivle og tro og grue for og elske og filosofere og prøve at finde sig selv, er ikke særligt anderledes i dag end det var for 50, 100 eller 200 år siden. Ditlevsen, Woolf, Tolstoy (som, anerkender jeg, ikke var kvinde) fortæller alle om grundlæggende vilkår for væren. De transcenderer tid. Jeg håber der ligger en forfatter af den kaliber under dit træ i år.


Ord fra Opfinderen
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
  • White YouTube Icon
  • RSS Clean