At bryde tavsheden


Den første gang jeg fortalte detaljeret om mine forældres overgreb, gik min krop i krampe af skræk. Det er næsten 6 år siden, og jeg sad heldigvis sammen med en dygtig psykolog inde på IncestCenter Fyn. Deres ventetider var så lange, at jeg besluttede at forsøge at finde en psykolog med speciale i incest. Til maj er det 6 år siden jeg begyndte at gå hos Hanne. Det, jeg vil sige er, at det er på ingen måder overhovedet (!!) nemt at bryde tavsheden som overgrebsoverlever. Sammen med Hanne har jeg opbygget et sprog for det de har gjort, men for 6-5-4 år siden havde jeg ikke forestillet mig, at jeg nogensinde ville kunne fortælle detaljeret om overgrebene til andre end Hanne (og delvist store S). Det kan jeg godt nu. Jeg gør det ikke ret ofte, for det føles enormt privat, men for nogle måneder siden sagde en af mine nærmeste mennesker, at når jeg ikke taler om overgrebene, kan man komme til at glemme hvad jeg har overlevet. “Os, der ikke kender til overgreb, har svært ved at forestille os hvad de består af - når du fortæller virker det så overvældende grotesk”. Der er sket meget de sidste 6 år, jeg har KÆMPET for at stå her hvor jeg står i dag, og jeg kan godt mærke forskellen. Men artiklerne, der går tæt på mig og ikke bare dukkerne, rusker indeni. Jeg er OGSÅ et overgrebsbarn. Det vil jeg altid være. Mine forældre har stjålet fra mig, både fra min barndom og mit voksenliv. Og jeg mærker jordskælvet indeni af at jeg har fortalt det højt og det står trykt i en avis. Det er ikke en lille ting. Jeg er et overlevende offer. Jeg taler højt fordi jeg har følt mig så fuldstændig alene i det her (samtidig med at jeg husker de andre børn, jeg blev misbrugt sammen med), og det er det allermest ødelæggende i hele verden: Ufrivillig alenehed. Men jeg ville lyve hvis jeg påstod at der ikke er en dyb og fundamental smerte forbundet med det.


Ord fra Opfinderen
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
  • White YouTube Icon
  • RSS Clean