First of all


I am MISS Angelou. I have lived so long and tried so hard that a young woman like you - or any other - have no license to call me by my first name. Also because at the same time I am your mother, your auntie, your teacher, your professor. En sort kvinde der forventede og krævede at blive mødt med respekt var noget der ruskede i fundamentet i 1980’erne da jeg var barn. En kvinde der talte som Miss Angelou gjorde, var noget der gik i systemet. Angelou debuterede i 1969 med den selvbiografiske roman “I know why the caged bird sings”. Med nære bånd til Dr. King var Maya Angelou politisk aktivist, skrev og arbejdede om og for det sorte samfund i USA, for at ændre vilkårene og gøre opmærksom på racisme, vold og uretfærdighed som stadig findes i dag - og stortrives under Trump. Angelou modtog et hav af nomineringer og priser for sit litterære arbejde og som instruktør. Hun døde 86 år gammel i 2014 men hendes bøger kan du stadig læse og lige nu kan hun ses i dukkeform i udstillingen #kvinderilitteraturen på Åby Bibliotek i Århus.


Ord fra Opfinderen
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
  • White YouTube Icon
  • RSS Clean