Anderledeshed


Uanset om man er voksen eller barn kræver det mod at være tilpas i, ligefrem stolt af, en krop der ser anderledes ud. Man ser ofte selv anderledesheden meget tydeligere end andre gør, og det kan meget nemt blive invaliderende for en selv når man vil skjule den. Til fastelavn havde vi besøg af gode venner og en af dem, Karl, en ikke særlig rørstrømsk mand, fortalte at det havde påvirket ham dybt da han for nogle fastelavnsår siden fulgte mit arbejde med Mikkels dukke. Mikkel er født meget for tidligt og hans krop bærer tydelige tegn efter en brutal vej ind i livet. “...til min overraskelse syede du hans ar med sølvtråd og det vendte hele historien på hovedet: det her har du overlevet, bær det med stolthed” sagde Karl, og vi talte om at den sølvtråd måske er den røde tråd igennem MagiLaboratoriet. Jeg har efterhånden syet mange dukker, men der er ikke ret meget der kan måle sig med dengang Mikkel fik sin egen dukke og genkendte sig selv, hans særlige kendetegn og hans ar. Min veninde Gemma som superhelt med stomipose. Dea Trier Mørch med hendes ar efter brystoperationerne, som hendes datter Sarah bad mig sy. Sarah Glerup i kørestol, som var lidt af et projekt at bygge fra bunden af. Jeg vil gerne sy sådan at det kan mærkes at man er blevet iagttaget med øjne, der ikke dømmer en forkert eller for svær eller for anderledes til at give mening. Eller til at kunne sy. Jeg vil gerne sy sådan at man bliver overrasket og glad over at se sig selv gengivet på den måde Mikkel blev glad på da jeg syede ham. Hans dukke har fulgt ham på hospitalsbesøg siden, Gemmas dukke bor, efter hendes død i januar, hos vores fælles veninde, Dea har sit helt eget liv hos sin datter og datterdøtre, og Sarah tager en gang imellem på udstilling med forfatterdukkerne. Jeg vil altid gerne sy mennesker som de fysisk er og som de føler sig indeni - der er intet som helst i vejen for at være en superhelt med stomi! At være anderledes er ikke det samme som at være forkert


Ord fra Opfinderen
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
  • White YouTube Icon
  • RSS Clean