The Hate U Give


Hun er Lillelaborantens yndlingsforfatterdukke, hun er en af de rigtig vigtige forfatterstemmer fra USA lige nu, og hun er en del af den bølge af fremragende ungdomsbogsforfattere der udkommer og oversættes for tiden. Forfattere, der stemmer overens med det Store S påstår han møder på gymnasiet, en ungdom der giver håb for en helt ny fremtid. Angie Thomas har skrevet romanen #thehateUgive som jeg håber du læser uanset din alder. Der er nemlig det med den her bølge af YA, at det er vanvittig relevant og ærlig og openminded litteratur, på en måde jeg ikke kan huske ungdomsromaner har været tidligere. Jeg synes ikke jeg er SÅ gammel, men når jeg læser denne litteratur, hvor fx køn og seksualitet kun er et emne fordi det faktisk ikke er et emne (jep) eller jeg læser Thomas, der skriver om et til stadighed raceopdelt USA (som rimelig nemt kan overføres til mit eget land omend i andre klæder), tænker jeg først og fremmest “fra børn og fulde folk...” (selvom Thomas altså ikke er et barn, men så: fra ungdomslitteraturen og...), men jeg tænker også #thekidsarealright og vi skal holde op med at hævde os og vores verdensforestillinger overfor dem på den baggrund alene at vi er voksne og “fordi vi siger det”. For de kan noget. Ungdommen. Børnene. YA-litteraturen. De flår grundpillerne op og lægger fundamenter med meget større rummelighed, og hvis vi overhovedet skal følge med tiden, skal vi følge dem. Du kan meget passende starte med @angiethomas , der har modtaget flere store litterære priser for sin debutroman The Hate U Give og som barsler med sin næste roman On The Come Up dette forår. På Åby Bibliotek ligger hun naturligvis side om side med Miss Angelou.


Ord fra Opfinderen
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
  • White YouTube Icon
  • RSS Clean