Zenia Johnsen


Hele marts måned har man kunnet besøge en udstilling af forfatter og kunstner Zenia Johnsen på Hammel Bibliotek. Udstillingen består af det originale manuskript til postkortromanen "Hjerneskælv" , det ufuldendte fuglealfabet samt Johnsens Bogminder. Jeg udstillede selv på Hammel Bibliotek i efteråret 2018 og mødte i den forbindelse de engagerede og hjertevarme bibliotekarer der arbejder der, så da en af dem - Christine - skrev til mig og spurgte, om jeg var med på at sy Zenia som forfatterdukke, blev jeg meget glad. Jeg læste “Hjerneskælv” for omkring et år siden og selvom min (fejl)diagnose af min hjernekasse var en anden, kunne jeg genkende store dele af Johnsens beskrivelser både af lægesystemet og afmagten og frygten fordi det lige præcis handler om ens hoved. Igår blev jeg færdig med hendes børne/ungdomsroman #jegeralbertstorm (som sagtens kan læses af voksne) og igen sidder jeg og tænker, hvordan Johnsen med et meget ligetil sprog og uden de store armbevægelser formår at hive læseren med ud i kringelkrogene af sindet. Det er magisk. Christine bestilte Zenias forfatterdukke som en gave til forfatteren selv og Zenias mand hjalp med billeder af en forfatter, der ellers er ekstrem svær at billedgoogle. Den opmærksomme følger ved, at mine dukker aldrig har sko på, men Christines eneste ønske til dukken lød på “røde sko med rem” og en henvisning der går så direkte af den gule murstensvej til OZ kunne dukkemageren naturligvis ikke sige nej til. Du kan altså ikke møde Zenia Johnsens dukke på Åby Bibliotek, for nu bor dukken hos forfatteren selv, men Johnsens bøger kan du få i alle ordentlige boghandlere og hjemlån på dit bibliotek. Det er en anbefaling herfra


Ord fra Opfinderen
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
  • White YouTube Icon
  • RSS Clean