Farmorgave til en 80års fødselar


I december blev jeg kontaktet af Agnes Henningsens familie #lifegoals💯 i anledning af Agnes‘ barnebarn Nannas 80 års fødselsdag. Kunne jeg mon sy en dukke af Agnes i den anledning? Om! Jeg fik lov at læse Nannas private beskrivelser af hendes helt fabelagtige farmor, hvilket rørte mig dybt for deri er Agnes beskrevet med barnebarnets fascinerede øjne, og alt hvad der kan have stået som kontroversielt og problematisk for tiden Agnes levede i, er, set med Nannas blik, magisk. En farmor der ikke lod sig diktere. Jeg er dybt taknemmelig for det indblik i Agnes Henningsens person. Dukken blev syet og sendt afsted og for et par uger siden blev den givet til 80års fødselaren - og jeg modtog en mail fra Agnes’ oldebarn Danielle, Nannas datter, der skrev “Min mor blev så glad for dukken! Og genkendte Agnes mund, den høje pande og de fine silkematerialer og pelsbesætninger fra dengang. Mange tak for en sublim fortolkning af en sublim kvinde!”. Jeg har svært ved at komme på, hvad jeg nu kan ønske mig at opleve som dukkemager.

Agnes Henningsen indgår selvfølgelig som en del af #kvinderilitteraturen selvom Agnes-dukken bor hos Nanna. Du kan altid finde hendes bøger på biblioteket - og så er hendes romanserie om hendes eget liv i færd med at blive genudgivet, så du kan endda finde Agnes Henningsen i boghandlerne igen


Ord fra Opfinderen
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
  • White YouTube Icon
  • RSS Clean