Odder


I det midterste skab på Odder Bibliotek sidder forfatterne fra Fra Dukkehuset samlet sammen med den laurbærkransede darling. Ikke to udstillinger er ens - det skyldes primært udvalget af udstillingsplads, som altid gør det spændende at ankomme og begynde at udtænke opstilling af udstillingen. Nogle biblioteker har vægplads til Dukkemagerens Manifest, andre har skabe i gulvhøjde, mens atter andre har så høje skabe, at jeg skal op at stå på stiger for at kunne nå. Bibliotekarer er heldigvis et kreativt folkefærd og sjældent sidder dukkerne overladt til dem selv, men indgår i større temaer eller udstillinger. Fx holder @odderbibliotek en forfattergætteleg i forbindelse med maj måneds udstilling. For det meste kan dukkerne sidde op og det er så det næste, for ved hver opsætning beslutter jeg hvem der skal sidde sammen den næste måned. Det er aldrig tilfældigt hvem hver enkelt forfatter er placeret sammen med. Det kan være personlige oplysninger jeg har om dem, det kan være de mindste tekstbider, der i mit hoved knytter dem til hinanden, det kan være et enkelt værk i forfatterskabet som jeg føler skal træde frem - om ikke for andre, så for mig - og dermed placerer forfatteren i en ny dukkesammenhæng. Det kan også være at jeg synes nogen har brug for at læne sig lidt op ad andre, nogle gange lader jeg dukkernes runde hænder røre hinanden for den ekstra forbindelse. Alt det er synligt for mig, og jeg synes ikke det skal forklares, bare fortælles så I, der ser udstillingen og I, der er en del af udstillingen ved, at intet er tilfældigt, ingen sættes op med ligegyldighed.


Ord fra Opfinderen
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
  • White YouTube Icon
  • RSS Clean