Man skal bruge


Man skal bruge en ganske anseelig mængde magi, indsamlet gennem et helt år, suget fra duften af et tændt juletræ, fra lyset gennem neongrønne bøgeblade, indsamlet fra gløderne efter Midsommerbålet og høstet fra alle de hurraråb der lød på ens fødselsdag, når der skal skrives Julehilsner fra Nikolaus. Netop nu skriver jeg på 4. Års Julehilsnerne, som er der Lillelaboranten er nået til. Det er en kæmpe pærevælling af fantasi, folklore og god litteratur vi har læst gennem årene. Fx stammer fortællingen om Niksfiksere fra Spiderwick. Tussi Tusmørkemager er skabt og allervenligst udlånt af @tinasakurabestle - Tussi kunne vi sandelig ikke klare os uden! De pansrede isbjørne på Svalbard er fra His Dark Materials (som kommer som HBO-serie lige om lidt 🥳). Abelone og Atlantis er fortællinger fra min sømandsfarfar, Nissen Orla er opkaldt efter min morfar (der også altid har sværget til eventyr og magi - og moret sig kosteligt over min fantasi siden jeg var lille), mens Oline har et tydeligt strejf af Hermione. Kong Vinter er fløjet ind fra Rusland og Frøken Tø, hans hjertes hjerte, er trådt direkte ud af verdens sørgeligste forårssang. Før jeg begynder går der mange timer med at researche fortællinger, før jeg sætter dem sammen påny og i andre mønstre. Jeg føler mig absolut ikke forpligtet overfor andet en Den Gode Historie. Åh jo - og julestemningen. Julestemningen må være så tyk at den er til at skære i. Som Nikolaus netop har skrevet i 4. Års 2. Decemberbrev, har han frygteligt svært ved at sidde stille når først et eventyr melder sig. Så er det heldigt at han altid jan regne med hjælp fra de magiske børn han skriver til hvert pr.

Ord fra Opfinderen
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
  • White YouTube Icon
  • RSS Clean