Ronja Røverdatter


Det var et tordenvejr, der fik alt troldtøj, som holdt til i Mattisskoven, til forskrækket at krybe ind i deres huler og gemmesteder, den nat Ronja blev født. Her på Lussehøjen har vi heldagsregn på 2. dagen og musvågerne lyder til forveksling som Skovhekse, og spørger du Lillelaboranten - ja, for så vidt også hendes mama - hersker der ingen tvivl om, at jorden er fuld af Rumpenisser her omkring. Vi har læst Ronja Røverdatter så mange gange, at vi henviser til den som et sted vi har været. (Hvilket vi har). Vi har et skilt ude på den gamle morrel, der viser vej mod Mattisborgen. Vi så Sebastians teaterstykke for nogle år siden og var ikke vilde med den hjælpeløse Ronja der, men vi kan ret godt lide den nye mangaRonja på Netflix! Denne Ronja er en julegave fra en (anden) mama til hendes datter og det skulle specifikt være Ronja fra forsiden af den bog, som også er “min” Røverdatterbog. Jeg valgte et ansigtsudtryk fra lige nøjagtig det øjeblik, hvor Ronja finder på hvordan det er hun skal “passe på ikke at falde i helvedesgabet!!” - Ronja er nemlig alt andet end hjælpeløs! Lillelaboranten har meddelt, at hun ønsker sig sin egen Ronja til jul... Ronja Røverdatter er med i serien af litterære helte, hvor også Gry fra Snagebogen og Tom Gates hører med. Jeg har virkelig lyst til at lave en hel udstilling kun med børnelitteraturens helte 📚

Ord fra Opfinderen
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
  • White YouTube Icon
  • RSS Clean